Echte zonnewarmte met Vitosol zonneboilers

Zonneboilers

Wist u dat we met een zonneboiler tot 60% van uw sanitaire behoefte op jaarbasis kunnen afdekken met de zon?

In de zomer komt uw cv-installatie zelfs helemaal niet meer in actie bij een correct gedimensioneerd systeem.

Vacuümbuis technologie en vlakke plaat collectoren

Er zijn 2 verschillende systemen om de zonnewarmte op te vangen. We hebben de vacuümbuis technologie en de vlakke plaat collectoren. De vacuümbuis systemen hebben gemiddeld genomen een kleineren oppervlakte nodig tov. de vlakke plaat collectoren. Dit omdat ze efficiënter zijn vanwege de thermische onderbreking.
Toch is in ons land de vlakke plaat collector financieel meestal de interessantste optie als plaats geen gebrek is.

Terugverdiend op ongeveer 8 jaar

In Vlaanderen is een subsidiesysteem uitgewerkt dat berekend wordt per m² apertuur oppervlakte, het deel van de collector dat effectief zonnewarmte opneemt. Belangrijk hiervoor is dat u met een RESCERT gekwalificeerd bedrijf samen werkt om premie gerechtigd te zijn.

Een gemiddelde installatie kost ongeveer 5000€ waarvan u een subsidie mag aftrekken van grote orde 1800€. Met de stijgende energieprijzen in het achterhoofd heeft u deze investering op ongeveer 8 jaar terugverdiend.

Minder onderhoud met Viessmann thermoprotect

Viessmann heeft een thermoprotect systeem op zijn zonnecollectoren. Hierdoor gaan zij in de zomer, wanneer uw sanitaire voorraad op temperatuur is, niet warmer worden dan 160°C. Hierdoor zijn deze systemen veel minder onderhoudsgevoelig. Dit komt de exploitatie kost ten goede en uw installatie zal een langere levensduur hebben.

Hoe groot moet mijn installatie zijn ?

Een gemiddelde installatie heeft 2 vlakke plaat collectoren van elk 2,3m², in het totaal heeft u dus 4,6m² op het dak liggen en deze worden gekoppeld op een boiler van 300 liter. Hiermee kan u probleemloos een dagje slecht weer overbruggen gezien de boiler goed geïsoleerd is en de warmte meerdere dagen kan vasthouden.

E-tec zal helpen met de keuze van het best passende systeem en u begeleiden in deze aanvraagprocedure zodat u volop kan genieten van echte zonnewarmte met de Vitosol systemen van Viessmann.

E-tec zonnepanelen

Fotovoltaïsche installatieS

Het plaatsen van zonnepanelen is en blijft een rendabele investering, ook met een digitale meter

De energiefactuur, voor velen onder ons is dit een steeds grotere hap in ons budget. E-tec kan u helpen met een esthetische installatie die tot in de puntjes afgewerkt is. We werken met verschillende toonaangevende paneelproducenten, veelal “full black” modules.

SMA & Victron

De DC/AC omzetting gebeurt met invertoren van SMA of indien een hybride systeem geplaats wordt met Victron. Elk systeem is gekoppeld op een klantportaal waar u een zeer gedetailleerde opvolging van uw systeem heeft, ook wij houden een oogje in het zeil voor u

Bewust elektrische verbruikers activeren

Zonnepanelen zijn niet meer weg te denken in de weg naar de vergroening van onze energie bevoorrading. Het plaatsen van zonnepanelen is en blijft een rendabele investering. Ook met de digitale meter, waar we in het begin van 2021 een abrupte wijziging kenden. Het wegvallen van het principe van de terugdraaiende meter is een gegeven dat ons verplicht verder na te denken over ons energieverbruik. Bewust onze elektrische verbruikers activeren op momenten dat de energie van onze zonnepanelen beschikbaar is, is een deel van de oplossing maar helaas niet altijd mogelijk. Hierbij kan een energieopslag systeem ons helpen.

Wist je dat ?

Gezien we vooral ‘s morgens en ‘s avonds een piekverbruik hebben in de meeste huishoudens is het vanaf 2021 veel slimmer om te kiezen voor een oost-west opstelling ipv. een zuidgeoriënteerde installatie. Indien uw woning vroeger foutief georiënteerd stond is ze nu dus net juist gericht!

Verhoog je rendement met een batterij systeem

Gezien je gemiddeld slechts 30% van je geproduceerde energie zelf verbruikt gaat er een groot stuk van je productie aan een laag tarief verkocht worden aan uw energieleverancier indien u een digitale meter heeft. Met een batterij systeem kan u het percentage zelfverbruik verhogen naar 60% tot 75%. Uw zonnepanelen worden dus rendabeler in combinatie met een batterij systeem.

Kunnen we je helpen met je energieproject?

Laat je gegevens achter en we nemen snel contact met je op.