Een thuisbatterij is ecologisch en financieel rendabel
Verbruik je eigen energieproductie
Met een thuisbatterij kan je 60 à 80% van je eigen elektriciteitsproductie verbruiken, in plaats van 30%
Zonnepanelen gecombineerd met een batterij is een zinvolle ecologische en financieel rendabele investering.
Geconfronteerd met een digitale meter ?
Op termijn zal iedereen geconfronteerd worden met een digitale meter, voor wie vanaf 2021 zonnepanelen laat plaatsen zal dit zelfs nog sneller gebeuren.
Het is vanaf deze moment dat het onmogelijk wordt om alle geproduceerde energie van je zonnepanelen zelf te gebruiken. Het deel van je energie dat je zelf consumeert wordt geschat op gemiddeld 30%, indien je niet over een batterij voor je zonnepanelen beschikt. De rest van je geproduceerde zonne-energie wordt op het net geïnjecteerd en vergoed tegen een tarief dat veel lager is dan het tarief van de aankoop.
Het is dus zinvol om het aandeel zelf verbruikte energie zo hoog mogelijk te krijgen en net daarbij helpt de batterij ons. Om te voorkomen dat je een overschot aan elektriciteit op het net moet zetten kan je een thuisbatterij installeren. Zo kan je 60 à 80 procent van je eigen elektriciteitsproductie verbruiken, in plaats van 30%. Hierdoor is het plaatsen van zonnepanelen gecombineerd met een batterij in 2021 toch een zinvolle ecologische en financieel rendabele investering .
Wat kost een thuisbatterij ?
We werken oa. samen met Battery Supplies, een Belgische speler op de markt van de batterij systemen. We verdelen de AQ-Lith batterijen met een capaciteit van 3/5 of 7 kWh, eventueel gekoppeld per 2 om zo tot maximaal 14 kWh opslagcapaciteit te komen. De batterij wordt gekoppeld op een batterijlader van Victron en zo hebben we een kwalitatieve installatie in huis die een terugverdientermijn heeft van gemiddeld 8 jaar. Met het toekomstige capaciteits- en variabele tarief zal deze termijn mogelijks nog ingekort worden.
De Victron batterijlader heeft een zeer gebruiksvriendelijke interface om zo uw specifieke verbruiken, zonnestroomproducties en laadtoestand van de batterij op te volgen. Indien gewenst kan u via onze contactpagina een link aanvragen om zo een installatie in detail op te volgen.
Een gemiddelde batterij installatie kost +/- 5000€ en om de implementatie een duwtje in de rug te geven heeft de Vlaamse overheid een subsidie uitgewerkt van +/- 20% op deze investering.
Kunnen we je helpen met je energieproject?
Laat je gegevens achter en we nemen snel contact met je op.